Odprtje gostujoče občasne razstave To bo za vedno spremenilo tvoje življenje

28.06.2019 ob 18:00 uri

V petek, 28. junija 2019, bomo v avli Muzeja novejše zgodovine Celje v okviru letošnjega festivala Celje FOKUS 2019 odprli novo gostujočo razstavo avtorja Klausa Pichlerja z naslovom To bo za vedno spremenilo tvoje življenje.

Klaus Pichler je eden najbolj perspektivnih avstrijskih fotografov svoje generacije, se v Slovenijo vrača s predstavitvijo svojega odmevnega projekta To bo za vedno spremenilo tvoje življenje (This Will Change Your Life Forever), ki ga bo predstavil na samostojni razstavi v Celju.

Avtor se v projektu loteva antropološke raziskave dometa in vpliva religioznih in ezoteričnih gibanj v t.i. razvitem svetu. Posveča se dokumentiranju in spremljanju različnih novodobnih sekt in duhovnih kolektivov, ki poleg poudarjanja svoje duhovnosti ustvarjajo predvsem dobiček s prodajo povsem banalnih predmetov, ki naj bi lastniku prinašali trajno srečo in zadovoljstvo.

Pichler bo na festivalu nastopil tudi kot eden glavnih govorcev na simpoziju in v predavanju s hudomušnim naslovom This Really Can Change Your Life Forever predstavil svojo umetniško prakso, predvsem pa osvetlil zagato mnogih fotografov, kako umetnost združevati s komercialnimi naročili ter kako eno področje lahko oplemeniti tudi drugo. Predavanje je namenjeno najširši festivalski publiki, deljenju izkušenj, izmenjavi mnenj in vzpostavljanju (neformalnih) družabnih mrež.

Klaus Pichler (1977) od leta 2005 deluje kot neodvisni fotograf, ki dela po naročilu za različna mednarodna podjetja, pripravlja pa tudi neodvisne avtorske projekte. Svoje delo je predstavil na številnih skupinskih in samostojnih razstavah v Avstriji in po svetu in zanj prejel številne nagrade, med drugimi nagrado za izstopajoče umetniške dosežke v letu 2016, ki jo podeljuje oddelek za kulturo zveznega kanclerja na Dunaju. Razstavljal je okviru mnogih mednarodnih fotografskih festivalov, med drugimi Voies Off des Rencontres d’Arles v Franciji in Delhi Photo Festival v Indiiji. Objavil je osem fotoknjig, posamezne fotografije pa so bile objavljene v svetovnih časopisih in fotografskih revijah, kot npr. British Journal of Photography, Camera Austria, CNN online, Der Greif, Der Standard, EIKON, New York Times, Slate Magazine, The New Yorker, VICE, WIRED in drugih. Živi in deluje na Dunaju.

Razstava bo na ogled do 28. julija 2019.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani