Predstave na Hermanovem odru in Glasbene sobotnice

Del Otroškega muzeja Hermanov brlog je tudi Hermanovo otroško gledališče. Vsako sezono lahko sobotne dopoldneve najmlajši obiskovalci preživijo ob dveh abonmajskih programih, povezanih z lutkami, igro in glasbo. Izbirajo lahko med prireditvami Glasbenih sobotnic in predstavami Na Hermanovem odru.

Otroški gledališki abonma Na Hermanovem odru 2021/2022

Dragi otroci in starši!

Vabimo vas, da se nam pridružite v novi sezoni programa Na Hermanovem odru, na sedmih čudovitih predstavah in srečanjih z lutkami, igro in glasbo.

Vse prireditve bodo na ogled v Hermanovem otroškem gledališču ob sobotah, ob 10. uri. Namenjene so otrokom od dveh oz. treh let starosti in trajajo med 30 in 40 minut.

Cena abonmaja na Hermanovem odru je 30,00 EUR in vključuje obisk sedmih prireditev. Število je omejeno, zato si ga pravočasno zagotovite. Abonma lahko vpišete v muzejski informacijski pisarni.

Spored abonmajskih predstav v sezoni 2021/22:

Muca Maca in Maček Muri / Klobučarna, v kateri klobuki oživijo

sobota, 23. oktober 2021 ob 10. uri, izvedba: Zavod Enostavno Prijatelji

Ko se nekega dne Muca Maca vrne s potovanja, jo v njeni klobučarni čaka neprijetno presenečenje. Njena klobučarna je čisto prašna in klobuki so razmetani povsod naokoli. Le kdo je nepridiprav, ki je z mačjimi tacami stikal po njeni klobučarni? Na pomoč priskočijo otroci in maček Muri. Ali jim bo uspelo razvozlati uganko in ujeti nepridiprava? Posebnosti predstave: Maček Čombe pobegne iz zapora.

Bonton za male lumpe

sobota, 20. november 2021 ob 10. uri, izvedba: Gledališče Bičikleta

Predstava je primerna za vse tiste, ki radi skačejo v besedo, vrtajo po nosu, stikajo po tujih torbah, vlečejo na ušesa,  pacajo in mljaskajo med kosilom in uf, klepetajo v gledališču …  V naš Bonton smo zbrali nekaj vsakodnevnih pripetljajev malih in tudi velikih lumpov ter jih vpeli v duhovite in hudomušne pesmi Andreja Rozmana Roze!

Pod prazničnim dežnikom/ Ko prijateljstvo objame svet

sobota, 18. december 2021 ob 10. uri, izvedba: Gledališče KUKUC

Medo Edo in pingvinček Pin sta najboljša prijatelja na svetu. Čeprav živita milijone kilometrov narazen, sta se letos odločila, da se srečata na pol poti in novo leto pričakata skupaj. Cesta ju bo peljala skozi praznično okrašena mesta, deževni gozd, skozi tovarno igrač, do največjega vrtiljaka na svetu in na koncu morda, če bodo pomagali otroci, do objema, voščila in velikega spoznanja. Solze in smeh, milijoni lučk, gumijasti hamburgerji, opičje arije in kitajske ure so samo utrinki s prazničnega potovanja, ki ga ne boste nikoli pozabili.

Doktor Sreča

sobota, 22. januar 2022 ob 10. uri, izvedba: Miškino gledališče

Prikupni doktor Sreča, zajček z velikimi ušesi, živalim rad prisluhne, jim daje srčne nasvete in predpisuje nenavadne recepte za dobro voljo, prijateljstvo, srečo in ljubezen. V gozdu Sreče so vsi prijatelji, dokler v gozd ne zaide strašni Tele virus, ki s svojimi telefoni okuži prav vse živali. Zajček na pomoč pokliče otoke, ki mu pomagajo zmešati srčno srečni napoj. Jim bo uspelo premagati virus? Predstava nas bo naučila, zakaj ni dobro pretiravati z uporabo mobilnikov, kaj se zgodi, če pozabimo na tiste, ki jih imamo radi in zakaj en objem na dan prežene zdravnika stran.

Čarobni potoček

sobota, 12. februar 2022 ob 10. uri, izvedba: Glasbeno gledališče Melite Osojnik

Ida je deklica, ki ima skoraj vse, kar si želi, le prijateljev nima, da bi se z njimi igrala. Nekega dne pa se domisli, da bi v potoček, ki teče mimo hiše, vrgla žogico, spustila ladjico ali listke marjetice. Morda pa jih kdo najde in se pride k njej igrat. O, kako bi bilo to lepo. Morda pa bi drug drugega še česa naučili …

Žogica Nogica

sobota, 19. marec 2022 ob 10. uri, izvedba: Marionetno gledališče Jurček

Živela sta dedek in babica, ki nista imela otrok. Ker je bilo njuno življenje polno žalosti, sta si kupila boben in lajno. Nekega dne pa sta ugotovila, da jima v življenju manjka še nekaj – otrok. Dedek si je želel fantka, babica pa punčko in medtem, ko sta drug drugega prepričevala, je skozi okno poskočila žoga. Pravo presenečenje je bilo, ko sta ugotovila, da žogica govori in ko jima pove, da je lačna, hitro odhitita k peku in v mlekarno. Toda, medtem njun dom obišče zmaj Tolovaj …

Šivilja in škarjice

sobota, 23. april 2022 ob 10. uri, izvedba: Teater za vse

Na gradu živi in dela pridna šivilja Bogdanka, ki za grajsko gospo šiva lepe obleke. Njena edina prijateljica je drobna ptičica, ki šivilji uresniči neverjetno željo: imeti škarjice, ki režejo kar same. Toda škarjice so bile všeč tudi grajski gospe, škarjice hoče zase, zato je Bogdanko spodila z gradu. Gospa je preizkusila škarjice. Mislite, da so jo ubogale?

Glasbene sobotnice 2021/2022

Cena abonmaja znaša 20 EUR in vključuje obisk 5 plačljivih in ene brezplačne prireditve.
Cena posamezne vstopnice je 5 EUR.

Zaradi zagotavljanja priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, morajo starejši od 12 let izpolnjevati pogoj PCT, kar dokazujejo z dokazili. V prostorih muzeja je obvezna uporaba zaščitne maske. Razkužila so na voljo v muzeju. V kolikor se bodo razmere in pogoji spremenili, vas bomo obvestili. 

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani