Predstave na Hermanovem odru

Del Otroškega muzeja Hermanov brlog je tudi Hermanovo otroško gledališče. Vsako sezono lahko sobotne dopoldneve najmlajši obiskovalci preživijo ob abonmajskem programu, povezanem z lutkami, igro in glasbo.

Otroški gledališki abonma Na Hermanovem odru 2022/2023

Dragi otroci in starši!

Vabimo vas, da se nam pridružite v novi sezoni programa Na Hermanovem odru, na sedmih čudovitih predstavah in srečanjih z lutkami, igro in glasbo.

Vse prireditve bodo na ogled v Hermanovem otroškem gledališču ob sobotah, ob 10. uri. Namenjene so otrokom od dveh oz. treh let starosti in trajajo med 30 in 40 minut.

Cena abonmaja na Hermanovem odru je 30,00 EUR in vključuje obisk sedmih prireditev.

Cena posamezne predstave znaša 5€, decembrska predstava pa 6€.

Spored abonmajskih predstav v sezoni 2022/23:

 

① MIZICA, POGRNI SE!
sobota, 22. oktober 2022 ob 10. uri, izvedba: Družinsko gledališče Kolenc
Nekoč sta živela mati in sin Janez, ki sta imela strašno požrešno kozo. Kozica je bila edini vir preživetja, zato sta morala nanjo še posebej paziti. Zaradi njenega dolgega jezika in laži, je moral Janez, sin edinec od hiše. Šel je po svetu in se izučil za mizarja. Ko pa je ugnal še lakomno krčmarico, se je vrnil domov z nepozabnimi darili: s palico, ki sama tepe, oslom, ki kaka denar in mizico, ki se
napolni z dobrotami.

② TO NI PIKA!
sobota, 19. november 2022 ob 10. uri, izvedba: Lutkovno gledališče Fru-Fru
Deček in deklica se igrata s črkami, s katerimi sestavljata svoji imeni. Toda, ko po nesreči izpišeta besedo POK, se vse njune črke raztreščijo. Kmalu najdeta samo nekaj okroglega – je to kolo, morda žoga ali milni mehurček? Predstava nevsiljivo prikazuje razmerje med črko-simbolom in pomenomzvokom, ki ga ta nosi, hkrati pa nas popelje v zabavni svet lutk.

③ JELKIN ČUDEŽ
sobota, 17. december 2022 ob 10. uri, izvedba: Gledališče KUKUC
Na zaprašenem podstrešju bo letos med prazniki oživela topla, humorna in iskriva zimska pravljica o hrepenenju, prijateljstvu in drobnih čudežih. Z voščeno punčko Jelko oživijo igrače, ki so pristale med staro šaro, oživi tudi dežnik Luknjač in star pokvarjen radio Rado, ki zapoje samo delčke pesmic, saj se celih ne spomni več.

④ MOJCA POKRAJCULJA
sobota, 25. februar 2023 ob 10. uri, izvedba: Gledališče Zapik
Kako spravimo deklico v lonček? Pa še medveda in kup drugih? Lahko, če smo v lutkovnem gledališču. Vsi se zatečejo vanj pred mrazom, ki ščipa, zbada, spodnaša in pritiska. A tam se težave šele začnejo … Mehke pisane lutke v pravem glinastem loncu, kup verzov in petja … Besedilo je prejelo Zlato hruško, predstava pa 25 zlatih zvezdic.

⑤ LISIČKA ZVITOREPKA
sobota, 18. marec 2023 ob 10. uri, izvedba: Lutkovno gledališče Velenje
Bi radi spoznali eno zares navihano lisičko? Živi v gozdu na robu planine in zelo rada nagaja drugim živalim. Kar je preveč, je preveč, si nekega dne rečejo živali in se odločijo, da jo morajo nekako prelisičiti, da se bo poboljšala. Jim bo uspelo?

⑥ TA ČUDOVITA ZEMLJA
sobota, 22. april 2023 ob 10. uri, izvedba: Studio Anima / Svetovni dan Zemlje
Zemlja – ta čudoviti zeleni planet je naš skupni dom. Kako lepo je živeti na Zemlji, saj nam nudi vse potrebno za naše življenje. In vendar se obračamo proč od nje, v vesolje. In kako grdo ravnamo z njo! Kam nas lahko tak nespoštljiv odnos do narave pripelje? In kakšna je rešitev? Gaja in Gaj sta jo našla. Zemlji sta prisluhnila z vsemi svojimi čutili in z njo tudi zaplesala …

⑦ VZNEMIRLJIVO ŽIVLJENJE ČEBEL
sobota, 20. maj 2023 ob 10. uri, izvedba: Zvitorepčevo lutkovno paragledališče /
Svetovni dan čebel
V tujini smo prepoznavni kot narod čebelarjev in pravijo, da imamo čebelarstvo v krvi. Vendar, ali vemo kako čebele živijo? Kako velika je lahko čebelja družina? Kdo so člani družine? Na ta in mnoga druga vprašanja bodo odgovorili nastopajoči invalidi v lutkovnogledališki predstavi. Naj medi!

Abonma lahko vpišete v informacijski pisarni Muzeja novejše zgodovine Celje. Število je omejeno!

V program sezone smo tokrat uvrstili tudi edino lutkovno paragledališče v Sloveniji, ki zaposluje invalide.

O vsebinah vas bomo obveščali preko družbenih omrežij, muzejske spletne strani in po elektronski pošti.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani