Predstave na Hermanovem odru

Del Otroškega muzeja Hermanov brlog je tudi Hermanovo otroško gledališče. Vsako sezono lahko sobotne dopoldneve najmlajši obiskovalci preživijo ob abonmajskem programu, povezanem z lutkami, igro in glasbo.

Otroški gledališki abonma Na Hermanovem odru 2023/2024

Dragi otroci, starši in drugi ljubitelji gledališča!

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite v novi sezoni predstav Na Hermanovem odru, v čarobnem svetu Hermanovega otroškega gledališča!

Na sedmih predstavah se bomo srečali z lutkami, igro, pripovedjo in glasbo! Pozdravil nas bo Herman Lisjak, v prazničnem decembru pa se mu bo pridružil tudi Božiček.

NOVOST! Zaradi izjemnega zanimanja bomo letos podvojili predstave.

  • ob 10. uri: RUMENI ABONMA in izven
  • ob 11. uri: ZELENI ABONMA in izven

V vsakem terminu, ob 10. in 11. uri, bo na voljo po 50 abonmajev, ostale vstopnice bodo namenjene za izven.

Vse predstave bodo na ogled ob sobotah v Hermanovem otroškem gledališču. Namenjene so otrokom od treh let, trajajo med 30 in 40 minut.

Cene:
– abonma: 30,00 EUR
– posamezna predstava: 5,00 EUR, decembrska predstava: 6,00 EUR.

Abonma lahko vpišete osebno v informacijski pisarni Muzeja novejše zgodovine Celje. Abonentska kartica je prenosljiva.

Abonma je lahko lepo darilo!

① Sobota, 14. oktober 2023, ob 10. uri in 11. uri

TINE IN PROMET
Lutkovno gledališče Fru-Fru

Tine, Lučka in Jaka so prijatelji. Stanujejo v isti ulici, hodijo v isto šolo in se najraje igrajo skupaj na domačem igrišču. Otroška igra pa zelo jezi soseda Janeza, ki je nočni vratar,  saj ne more spati. Zato se otroci sami odpravijo na šolsko igrišče. Pot do tja pa zna biti nevarna, saj morajo prečkati prometno cesto … Predstava otroke na nevsiljiv način seznanja z nevarnostmi v prometu in pravili obnašanja na cesti.

3+, 35 minut

② Sobota, 18. november 2023, ob 10. uri in 11. uri

ŠKRATOVO IME
Gledališče iz desnega žepka

Živel je reven mlinar, ki je imel prelepo hči.  Rad jo je hvalil pred drugimi, kako lepa, spretna in pametna je in da zna celo iz slame spresti zlato. To je prišlo na ušesa grabežljivemu kralju, ki jo je dal  privesti na grad. Zaprl jo je v sobo polno slame in ji ukazal, da jo mora čez noč spresti v zlato. Ji bo uspelo?

3+, 40 minut

③ Sobota, 16. december 2023, ob 10. uri in 11. uri

ČISTO NE-NAVADNO DARILO + OBISK BOŽIČKA
Miškino gledališče

A ste že kdaj bili v tovarni igrač, kjer škratje izdelujejo darila za vse otroke sveta? Ne še? Potem si pa morate ogledati praznično škratkolovsko predstavo! Skupaj se bomo podali v deželo škratkov, kjer se izpolnijo največje skrite želje. S škratkoma se bomo nasmejali in zaplesali, izvedeli za želje otrok iz vsega sveta ter skupaj zavili čisto ne-navadno darilo.

3+, 30 minut

④ Sobota, 17. februar 2024 10. uri in 11. uri

ZA DEVETIMI GORAMI
Anja Štefan, Boštjan Gombač, Janez Dovč

Pripovedovalsko – glasbena predstava, v kateri nas Anja Štefan, Boštjan Gombač in Janez Dovč popeljejo med slovenske ljudske pravljice. V njej srečamo piskrček, ki kuha kar sam, fižol, ki ni samo fižol, ubogo pastorko, ki postane kraljična, petelinčka, ki ima res imenitno piščalko, včasih tudi kralja Matjaža. Anja pripoveduje, Janez jo spremlja s harmoniko, Boštjan pa s številnimi bolj in manj nenavadnimi inštrumenti.

3+, 35 minut

⑤ Sobota, 16. marec 2024, ob 10. uri  11. uri

PETER NOS
Lutkovno gledališče Velenje

Pokukajmo skupaj v varen svet brezskrbnega otroštva Petra Nosa, navihanega fantka, ki ima neizmerno domišljijo in skupaj s prijatelji doživlja številne pustolovščine. Seveda včasih tudi kaj ušpiči – še posebej v šoli, a nas zmeraj znova nasmeji s svojo iskrenostjo. Njegov nos pa nam ne da miru! Le zakaj ima zmeraj obvezanega?

3+, 35 minut

⑥ Sobota, 20. april 2024 10. uri in 11. uri

MEDVEDJA SIMFONIJA
Gledališče KUKUC

Po motivih ruske ljudske pravljice Mašenjka in medved, ki je s priljubljeno risanko osvojila srca otrok in staršev po vsem svetu, je ustvarjena nepozabna predstava o navihani Maši in preudarnem medvedu. Pokukajte v mednarodno medvedjo pisarno, spoznajte, kaj vse mora Medved Medvedjev postoriti pred zimskim spalnim dopustom in kaj vse mu bo ob tem ušpičila mala nepridipravka. Dovolite, da vaša ušesa poboža najlepša melodija sveta – Medvedja simfonija.

3+, 35 minut

⑦ Sobota, 25. maj 2024 10. uri in 11. uri

PIKA POTUJE V SVET
Zavod Enostavno prijatelji

V predstavi bomo spoznali svetovne kulture, glasbo in navade. Ker je Piki Nogavički zmanjkalo zlatnikov, se odpravi na pot okoli sveta, da najde svojega očeta Evrazija Nogavičko. Med potovanjem spoznava prebivalce Azije, Afrike in Amerike, ki jo navdušijo s svojo drugačnostjo, smislom za humor in glasbo. Najde čisto vse, razen Evrazija Nogavičke, dokler se ne zgodi nenavaden preobrat.

3+, 35 minut

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani