23. MEDNARODNI RAZPIS ZA LIKOVNA DELA OTROK Z NASLOVOM “LJUBEZEN”

XXIII. Mednarodni razpis za likovna dela otrok

Muzej novejše zgodovine Celje vabi vse otroke med 6. in 12. letom k sodelovanju pri ustvarjanju Hermanove galerije. Herman Lisjak, maskota Otroškega muzeja Hermanov brlog, v svoji galeriji zbira likovna dela otrok iz vsega sveta, letošnja tema, ki naj vam bo v navdih pri ustvarjanju, pa je LJUBEZEN.

Navodila za sodelovanje

Premisli, kaj zate prestavlja ljubezen; kdo ima posebno mesto v tvojem srcu, kaj imaš rad in kako ljubezen izkazuješ drugim. Vse to nariši ali naslikaj v svoji najljubši likovni tehniki (navadni ali barvni svinčniki, vodene, tempera barve, tuš, grafika). Papir naj ne presega formata A3 (300×420 mm). Na zadnjo stran svoje umetnine prilepi čitljivo izpolnjen obrazec s svojimi podatki, ki ga najdeš s klikom na spletno stran Hermanova galerija. Sodeluješ lahko z enim likovnim delom, tvoja šola, mentor ali starš pa z največ petimi. Prejeta likovna dela, ki bodo ustrezala razpisani temi in bodo pravilno opremljena s podatki, bodo razvrščena v dve starostni skupini: 6-9 let ali 10-12 let

Razpis se odpre 1. 9. 2019 in čas za pošiljanje likovnih del je do 31. 1. 2020. Svoj izdelek pošlji po pošti na naš naslov, ki ga najdeš na koncu razpisa najkasneje do zadnjega dne razpisa.

Nagrade

V vsaki starostni skupini bomo podelili 10 nagrad, 50 posebnih priznanj, vsi sodelujoči pa boste prejeli tudi elektronsko potrdilo o sodelovanju na XXIII. mednarodnem razpisu za likovna dela otrok. Rezultate razpisa bomo razglasili 1. 6. 2020 in jih objavili na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje.

Mentorje in starše vseh sodelujočih otrok bomo o rezultatih obvestili po elektronski pošti.

Nagrajena likovna dela bodo na ogled na razstavi v Otroškem muzeju Hermanov brlog leta 2021. Če boš med nagrajenci, te bomo o tem obvestili po e-pošti. Prejel boš elektronsko priznanje ter ilustracijo Hermana Lisjaka slovenske ilustratorke Jelke Reichman s tvojim imenom, ki si jo lahko natisneš, po pošti pa ti bomo poslali darilce z motivom Hermana Lisjaka, maskote Otroškega muzeja Hermanov brlog. Vsa nagrajena likovna dela bomo shranili v muzejski fond Hermanova galerija in objavili na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje.

Če bo tvoje delo pohvaljeno s posebnim priznanjem, boš prejel priznanje v elektronski obliki ter ilustracijo Hermana Lisjaka slovenske ilustratorke Jelke Reichman s tvojim imenom, ki si jo lahko natisneš.

Poslanih likovnih del ne bomo vračali. Muzej novejše zgodovine Celje jih bo uporabljal za potrebe lastnih razstav, objav in promocije Otroškega muzeja Hermanov brlog.

Nagrajena dela bodo uvrščena v muzejski fond Hermanova galerija. Podatke o udeležencih mednarodnega razpisa bomo hranili z namenom evidence in obveščanja o poteku razpisa.

Svoje likovno delo pošlji na naslov:

Muzej novejše zgodovine Celje

Prešernova ulica 17

3000 Celje

S pripisom: »Hermanova galerija«

Več informacij o razpisu najdeš na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje in na e-naslovu hermanova.galerija@mnzc.si.

OBRAZEC S PODATKI (KLIK!).

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani