25. MEDNARODNI RAZPIS ZA LIKOVNA DELA OTROK Z NASLOVOM “IZ SVETA IGRAČ”

Muzej novejše zgodovine Celje vabi otroke med 6. in 12. letom k sodelovanju pri ustvarjanju Hermanove galerije. To zbirko soustvarjajo otroci z vsega sveta in jo vsako leto dopolnimo z likovnimi deli na novo temo. Naslov letošnjega razpisa je »IZ SVETA IGRAČ«.

V otroškem muzeju Hermanov brlog so na ogled številne igrače, tako zares stare kot tudi takšne, s katerimi se otroci igrajo danes. Herman Lisjak, maskota našega muzeja, z veseljem pokuka v otroške sobe, na police in v skrinje, kjer so shranjene igrače. Zato zanj nariši tisto igračo, s katero se najraje igraš!

Navodila za sodelovanje

Svojo najljubšo igračo nariši ali naslikaj v likovni tehniki, ki jo izbereš sam. To so lahko navadni ali barvni svinčniki, vodene, tempera barve, tuš ali grafika. Papir naj ne presega formata A3 (300×420 mm). Na zadnjo stran svoje umetnine prilepi čitljivo izpolnjen obrazec s svojimi podatki, ki ga najdeš s klikom na spletno stran Muzeja novejše zgodovine Celje. Sodeluješ lahko z enim likovnim delom, tvoja šola, mentor ali starš pa z največ petimi.

Prejeta likovna dela, ki bodo ustrezala razpisani temi in pravilno opremljena s podatki, bodo razvrščena v dve starostni skupini:

6-9 let ali 10-12 let.

Razpis traja od 1. 9. 2021 do 31. 1. 2022. Svoj izdelek pošlji po pošti na naš naslov, ki ga najdeš na koncu razpisa najkasneje do zadnjega dne razpisa.

Nagrade

V vsaki starostni skupini bomo izbrali 10 likovni del, ki bodo nagrajena. Podelili bom tudi 50 priznanj, vsi sodelujoči pa boste prejeli tudi elektronsko potrdilo o sodelovanju. Rezultate razpisa bomo razglasili 1. 6. 2022 in jih objavili na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje – Hermanova galerija. Mentorje in starše vseh sodelujočih otrok bomo o rezultatih obvestili po elektronski pošti.

Fotografije nagrajenih likovnih del bodo na ogled na zaslonu v Otroškem muzeju Hermanov brlog. Nagrajenci bodo po elektronski pošti prejeli elektronsko priznanje in razglednico z motivom Hermana Lisjaka, ki si ju lahko natisnejo, darilo pa jim bomo poslali po pošti. Vsa nagrajena likovna dela bodo postala del muzejskega fonda Hermanova galerija in bodo objavljena na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje.

Prejemniki posebnega priznanja bodo priznanja in razglednice z motivom Hermana Lisjaka prejeli po elektronski pošti.

Poslanih likovnih del ne bomo vračali. Muzej novejše zgodovine Celje jih bo uporabljal za potrebe lastnih razstav, objav in promocije Otroškega muzeja Hermanov brlog. Nagrajena dela bodo uvrščena v muzejski fond Hermanova galerija in objavljena na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje s podatki otroka (ime, priimek, starost in država). Podatke o udeležencih mednarodnega razpisa bomo hranili z namenom evidence in obveščanja o poteku razpisa.

Vabimo vas, da likovna dela pošljite na naslov:

Muzej novejše zgodovine Celje
Prešernova ulica 17
3000 Celje
S pripisom: »Hermanova galerija«

Informacije o razpisu najdete na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje – Hermanova galerija, lahko pa nam pišete na hermanova.galerija@mnzc.si.

Obrazec za 25. mednarodni razpis (klik!).

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani