Predstavitev knjižice ČRT in PIKA. Za vse pomaga ziza.

29.09.2020 ob 17:00 uri

Prvi teden v oktobru v Sloveniji obeležujemo teden dojenja. Letošnji bo prav poseben, saj bo izšla knjižica, v kateri so na področju dojenja prvič moči združili strokovnjaki in ustvarjalci. Gre za prvi priročnik, namenjen staršem, v katerem je strokovna razlaga pospremljena s stripom. Prav tako knjiga ne vsebuje oglasnih sporočil, kar je praksa tovrstne literature.

Vabimo vas na predstavitev knjižice, ki bo v torek, 29. septembra, ob 17. uri v Muzeju novejše zgodovine Celje.

ČRT in PIKA. Za vse pomaga ziza je knjižica o dojenju, ki v ospredje postavlja prvo leto življenja skozi oči deklice Pike in dečka Črta v privlačnih ilustracijah. Hudomušna otroka gledata na dileme in vprašanja, ki si jih zastavljajo novopečeni starši, veliko bolj sproščeno, preprosto in predvsem potrpežljivo. Starši se tako ob prebiranju knjižice lahko nasmejijo, razvedrijo, obenem pa ob kratkih in jasnih strokovnih nasvetih dobijo prve konkretne informacije, kako ob težavah z dojenjem postopati.

Knjižico so ustvarili Nuša Komplet Peperko in Lovro Zapušek (kot Črt in Pika), priznana mednarodno pooblaščena IBCLC svetovalka za dojenje Cvetka Skale s strokovnimi nasveti in Katja Kovše z ilustracijami.

Prosimo, če lahko svojo prisotnost potrdite do ponedeljka, 28. 9. 2020, na elektronski naslov maja@plustocka.si.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani