Junijske poletne počitniške vragolije so za nami

Zadnji teden v juniju, ki je bil tudi prvi teden poletnih počitnic, smo v Muzeju novejše zgodovine Celje izpeljali že tradicionalne 5-dnevne počitniške vragolije. Dvanajst otrok se je tokrat udeležilo zabavnega ter poučnega raziskovanja, ustvarjanja in druženja, kar je vključevalo tudi ogled muzejskih razstav in spoznavanje slovenske ter svetovne kulturne dediščine.

Letošnji pester, zabaven in poučen program je bil razdeljena na 5-dnevno tematsko dogajajne, udeleženci so se preko zanimivih gostov pobližje spoznali z Zemljo, odpadki, recikliranjem, ustvarjanjem, kamninami, minerali, glino, bontonom v naravi, naravnimi barvami, fotografiranjem na star način in seveda preko druženja in igre sklenili marsikatero novo poznanstvo.

Vrhunec letošnjih vragolij je bil zadnji dan, v soboto, ko so udeleženci starše popeljali na ogled razstave otroških likovnih del, nastalih v preteklih dneh. Še pred tem so na Hermanovem odru pripravili presenečenje – pevsko-plesni nastop, ki je navdušil vse prisotne.

Po uradnem delu je sledilo druženje, nekaj udeležencev se je napotilo tudi na Savinjsko nabrežje, kjer je od dopoldanskih ur bil možen ogled razstave na prostem – Iz muzeja na plažo.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij z letošnjih počitniških vragolij: torek in sreda (klik!) ter ostale dni (klik!).

Vragolije se bodo odvijale še konec avgusta in sicer od 21. do 25. avgusta.

Več o programu ter prijavnica.pdf

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani