Zbirajmo skupaj in od doma

Kljub temu, da ima muzej zaprta vrata, ostajajo naše glave odprte in z mislimi tudi pri bodočih projektih.

Covid-19 in karantena sta že precej spremenila naš vsakdanji način življenja, v katerega vnašata povsem novo, drugačno realnost. Kot poročajo mediji in sporočamo ljudje preko družabnih omrežij, se vsak posameznik, družina ali skupnost na svoj način spoprijema z drugačno realnostjo. V njej je zaznati vsa čustva, ki jih človek premore, med njimi tudi veselje in strah. A zaznati je mogoče tudi solidarnost, potrpljenje in sodelovanje, predvsem pa neizčrpne vire človekove ustvarjalnosti.

V Muzeju novejše zgodovine Celje nas vodi slogan, da zbiramo danes za jutri, zato vas vabimo, da skupaj z nami ustvarjate muzejski jutri in vaša razmišljanja ter kreativnost podelite tudi z nami. Vaše zamisli, razmišljanja, kritike, vzpodbude, ideje nam lahko pošljete neposredno na naš FB ali IG profil. Lahko v pisani besedi, fotografiji ali videu, lahko tudi v pesmi, risbi ali receptu.

Veseli bomo tudi vaših opažanj med tistimi nujnimi nakupi ali sprehodi po mestu in s tem povezanih predmetov (embalaža, plakati, letaki…). Skratka vsega, kar po vaše predstavlja Celje in Celjane v trenutni situaciji.

Vaše gradivo nam lahko pripnete ali delite direktno v naš Facebook ali Instagram profil. V kolikor želite ostati neimenovani, pa nam lahko gradivo pošljete kot zasebno sporočilo ali kot e-pošto na naslov muzejnzcelje@gmail.com. Vso gradivo bo ostalo in se uporabljalo samo in zgolj v muzejske namene.

Izkoristimo ta čas doma in skupaj ustvarjajmo bodoče vsebine kot pričevalci družbenih sprememb.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani