Leta so samo številka ali zakaj nogomet v Celju tudi po 100 letih ostaja mlad (video)

V ponedeljek, 8. marca 2021, je v našem muzeju potekal pogovorni večer z naslovom Leta so samo številka ali zakaj nogomet v Celju tudi po 100 letih ostaja mlad. On-line dogodek je bilo moč spremljali preko spletnih povezav na Facebook profilih MnZC in Visit Celje, v živo ga je prenašala tudi lokalna televizijska hiša TV Celje.

Pogovor ob evropskem prvenstvu v nogometu – U21, ki ga bo konec marca 2021 gostilo tudi Celje, sta vodila kustos MnZC Sebastjan Weber in športni komentator Dejan Obrez, gosta sta bila športni komentator Ivo Milovanovič ter nogometni trener Simon Rožman. Dogodek so popestrili video prispevki znanih športnikov in funkcionarjev, sodelovali so nekdanji celjski nogometaš Marjan Dobrajc, strelec 1. gola na novem stadionu Simon Sešlar, župan MOC Bojan Šrot, predsednik NZS Radenko Mijatović ter selektor slovenske nogometne reprezentance – U21 Milenko Ačimović.

V Celju, na Stadionu Z’Dežele, bodo tekme odigrane 24., 27. in 30. marca, kjer se bodo poleg slovenske za borile še reprezentance Španije, Italije in Češke.

Posnetek pogovornega večera si lahko ogledate spodaj:

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani