Letošnje poletne počitniške vragolije so za nami

Minulo soboto smo v Muzeju novejše zgodovine Celje zaključili z že tradicionalnimi 5-dnevnimi počitniškimi vragolijami, ki se jih je udeležilo skupno 12 otrok.

Na 5-dnevnem tematskem dogajajnu so se udeleženci preko zanimivih gostov (Tadeja Ferleža s Simbia d.o.o., geologa Tomaža Majcna, Mojce Tomažič z Zavoda RS za varstvo narave ter profesorice likovne umetnosti Marije Cenc) pobližje spoznali z Zemljo, odpadki, recikliranjem, ustvarjanjem, kamninami, minerali, glino, pa tudi z bontonom v naravi in naravnimi barvami.

Četrti dan vragolij je bil namenjen predstavitvi fotografiranja na star način, udeleženci so si ustvarili okvir za fotografijo, ki smo jo posneli v Fotoateljeju in galeriji Pelikan.

Zadnji dan vragolij, v soboto, so udeleženci staršem pripravili presenečenje – poleg razstave otroških likovnih del, nastalih v preteklih dneh, so na Hermanovem odru pripravili izvrsten pevsko-plesni nastop.

Vabljeni k ogledu fotografij z letošnjih vragolij. Utrinke s torkovih in sredinih vragolij si lahko ogledate tukaj (klik!), ostale dneve pa tukaj (klik!).

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani