M-kot muzej: julijske poletne počitniške vragolije so za nami (foto)

Minuli teden, od 2. do 6. julija 2019, so v Muzeju novejše zgodovine Celje potekale tradicionalne 5-dnevne počitniške vragolije, namenjen otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Udeleženci so se tudi tokrat predvsem zabavali, ustvarjali in družili ter se seznanjali s slovensko in svetovno kulturno dediščino.

Na letošnjih vragolijah so si otroci ogledali aktualne razstave (interaktivno razstavo Zemlja pleše, Nevidno življenje odpadkov, Živeti v Celju, Čutim Slovenijo, čutim Celje, Brlog igrač), z različnimi materiali ustvarjali na Hermanovih otroških ustvarjalnicah, se potepali po mestu, obiskali mestni gozd ter sklepali nova poznanstva.

Zadnji dan vragolij, v soboto, 6. julija 2019, pa so si starši skupaj z udeleženci vragolij  ogledali razstave otroških del, nastalih na ustvarjalnicah, sledil je pevsko-plesno-lutkovni nastop, ki je navdušil vse prisotne.

Sklepno dejanje letošnjih julijskih vragolij je potekalo na Savinjskem nabrežju in sicer ogled razstave na prostem – Iz muzeja na plažo.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij iz letošnjih počitniških vragolij (klik!).

Vragolije se bodo odvijale še zadnji teden v avgustu in sicer od 27. do 31. avgusta 2019.

Več o programu ter prijavnica.pdf

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani