Na ogled nova gostujoča razstava Zabavna matematika

ZABAVNA MATEMATIKA s Hermanom Lisjakom in dijaki GCC

Vabljeni na ogled nove gostujoče razstave Zabavna matematika, ki smo jo odprli v sredo, 31. 1. 2018 v Otroškem muzeju Hermanov brlog.

Gre za prvo gostovanje slovite zbirke muzeja Mathematikum, ki ga je pred dobrim desetletjem v nemškem mestu Gießen ustanovil profesor matematike na univerzi v Frankfurtu dr. Gerhard Beutelsbacher, in sicer z namenom, da pomen te znanosti in zgodnjega razvoja matematične pismenosti predstavi kot enega od temeljnih dejavnikov svetle prihodnosti družbe, ki s sunkovitim napredkom na področju digitalizacije, tehnike in znanosti od človeštva terja dobro pripravljenost na izzive in poklice prihodnosti.

V Celju smo zelo ponosni, da lahko mobilno zbirko Mini-Mathematikum prvič gostimo na slovenskih tleh. V tem času pripravljamo pester program za predšolske otroke in osnovnošolce, izobraževanja za vzgojitelje in učitelje ter počitniške delavnice.

Program bodo skupaj s kustosi Muzeja novejše zgodovine Celje oblikovali učitelji in dijaki 3. letnika programa predšolska vzgoja Gimnazije Celje – Center. Razstava je že zbudila veliko zanimanja med vrtci, osnovnimi šolami in starši po vsej Sloveniji, tako da se iskreno veselimo tudi številnega obiska. 

Razstava bo na ogled do 7. marca 2018!

Vabljeni pa tudi k ogledu foto utrinkov (klik!) z novinarske konference in odprtja nove gostujoče razstave!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani