Zabavna matematika

Od 31. 1. 2018 je bila v Otroškem muzeju Hermanov brlog na ogled gostujoča razstava Zabavna matematika.
Šlo je za prvo gostovanje slovite zbirke muzeja Mathematikum, ki ga je pred dobrim desetletjem v nemškem mestu Gießen ustanovil profesor matematike na univerzi v Frankfurtu dr. Gerhard Beutelsbacher, in sicer z namenom, da pomen te znanosti in zgodnjega razvoja matematične pismenosti predstavi kot enega od temeljnih dejavnikov svetle prihodnosti družbe, ki s sunkovitim napredkom na področju digitalizacije, tehnike in znanosti od človeštva terja dobro pripravljenost na izzive in poklice prihodnosti.
V Celju smo zelo ponosni, da smo lahko mobilno zbirko Mini-Mathematikum prvič gostili na slovenskih tleh. V tem času smo pripravili pester program za predšolske otroke in osnovnošolce, izobraževanja za vzgojitelje in učitelje ter počitniške delavnice.
Program so skupaj s kustosi Muzeja novejše zgodovine Celje oblikovali učitelji in dijaki 3. letnika programa predšolska vzgoja Gimnazije Celje – Center. Razstava je zbudila veliko zanimanja med vrtci, osnovnimi šolami in starši po vsej Sloveniji, tako da smo beležili velik obisk.
Razstava je bila na ogled do 7. marca 2018!
© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani