ODPOVEDANO: Pogovorni večer: Sedmina po Sedmini

*V skladu z aktualnimi vladnimi ukrepi in splošnimi muzejskimi smernicami vas obveščamo, da je pogovorni večer odpovedan! Hvala za razumevanje! 

Muzej novejše zgodovine Celje v četrtek, 15. oktobra 2020, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na pogovorni večer o poeziji in slovenskem rocku Sedmina po Sedmini.

Tržiška skupina Sedmina je bila na glasbeni sceni prisotna ob koncu sedemdesetih in v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je s svojo izjemno glasbeno interpretacijo navduševala občinstvo po vsej Sloveniji in v tujini. Po skoraj 40 letih se je skupina odločila in obnovila program avtorskih skladb z obeh svojih plošč ter dodala nekaj slovenskih ljudskih pesmi na novoizdani vinilki; tako je pred nami začetek Sedminine diskografske poti, zapis časa in prostora, ki ga ni več. In muzike, ki je – verjetno zato, ker je premolknila pravi trenutek – ostala kultna.

Celjske vzporednice Sedmini gre iskati pri zasedbi Kladivo, konj in voda, s katero sta stali na čelu vala uglasbene poezije osemdesetih.

Z glasbeniki, člani omenjenih zasedb (Melito Osojnik – Sedmina, Damjano Golavšek in Sinetom Videčnikom – Kladivo, konj in voda) se bo pogovarjal Matej Krajnc.

Vstop bo prost, število obiskovalcev pa omejeno, zato rezervirajte svoj sedež na e-naslovu katja.pur@mnzc.si ali telefonski številki 03 428 64 26.

Prijazno vabljeni!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani