Premišljevanja o Sloveniji

Muzej novejše zgodovine Celje in Zgodovinsko društvo Celje vas v torek, 21. marca 2017, ob 18. uri vabita v Muzej novejše zgodovine Celje na pogovor ob knjigi Premišljevanja o Sloveniji, avtorja Janeza Markeša. 

 

Dr. Janez Markeš je komentator časnika Delo, ki že vso svojo kariero spremlja politično dogajanje v Sloveniji, pa tudi v svetu. Še posebno je bil s svojimi analizami, problemskimi članki in kolumnami opazen »glas intelektualca« v zadnjih 25 letih, ko se je poglobil v probleme razvoja samostojne Slovenije.

Ob 25. obletnici samostojnosti Slovenije je pri Cankarjevi založbi izdal knjigo Premišljevanja o Sloveniji, v kateri analizira slovensko sodobnost, pri čemer odgovore išče z izleti v nacionalno zgodovino ter s sprehodi po različnih geografskih lokacijah – analizo začne na Dobovi, jugovzhodni točki države, skozi katero se premika množica beguncev, nadaljuje v Celovcu in na Dunaju, razmišlja o brexitu in pariških terorističnih dogodkih, se vrne k slapu Savica in preskoči na newyorški Wall Street.

Z avtorjem se bo pogovarjal dr. Aleksander Žižek, predsednik Zgodovinskega društva Celje.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani