Vabljeni na odprtje gostujoče razstave “Desiderio litorale” – Obalno hrepenenje

Muzej novejše zgodovine Celje, Hiša kulture Celje in Muzej mesta Bad Ischl vas v četrtek, 16. februarja 2023, ob 18. uri vabijo v galerijo muzeja na odprtje občasne slikarske razstave avstrijskega umetnika Gerharda Oliverja Moserja »Desiderio Litorale« – Obalno hrepenenje.

V Linzu živeči avstrijski umetnik Gerhard Oliver Moser velja za utemeljitelja umetniške izrazne oblike “čutnega evolucionizma” (1995). Z razstavnim ciklom „Desiderio Litorale“ – Obalno hrepenenje, ki ga je domači javnosti prvič predstavil leta 2020 v Muzeju mesta Bad Ischl, se po dveh desetletjih na prav poseben način vrača h krajinskemu slikarstvu. Njegov osrednji motiv je jadranska obala, od Benetk do Opatije, ki jo je Moser vzljubil tako v svojem tržaškem ateljeju kot v številnih raziskovanjih ter srečevanjih s tamkajšnjimi kraji in ljudmi.

Pričujoča razstava, s katero Moser prvič gostuje v Sloveniji, je nov plod dolgoletnega uspešnega sodelovanja med Muzejem mesta Bad Ischl, Hišo kulture Celje in Muzejem novejše zgodovine Celje.

Razstava bo na ogled do 12. marca 2023.

Prijazno vabljeni!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani