Vabljeni na pogovorni večer z Branetom Pianom, avtorjem knjige O časopisu, pivu in vesolju nasploh

Muzej novejše zgodovine Celje vas na predvečer slovenskega kulturnega praznika, v ponedeljek, 7. februarja 2022, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na pogovorni večer z Branetom Pianom, avtorjem knjige O ČASOPISU, PIVU IN VESOLJU NASPLOH.

»Opisal je zgodbo o časopisu, ki se komu od bralcev zdi sumljivo znana, a je seveda fikcija ali pa kvečjemu odsev našega sveta. Bolj ko tonemo vanjo, bolj nas preveva občutek, da smo za zmeraj obtičali v sanjski sobi z zrcali, po kateri se sprehajajo demoni.« dr. Dan Podjed

Brane Piano, dolgoletni novinar, publicist in literat ter prejemnik srebrnega celjskega grba (2018), je izdal svojo drugo knjigo, roman O časopisu, pivu in vesolju nasploh.
Roman bi na prvo žogo uvrstili med znanstveno fantastiko, a gre predvsem za družbeno kritično literaturo. Iz svojih bogatih – trpkih in humornih – novinarskih izkušenj je Piano stkal zgodbo o vzponu in propadu edinega časopisa v Deželi, za katero bi kdo morda posumil, da je Slovenija – pa to seveda ni.

Z avtorjem se bo pogovarjal direktor MnZC, dr. Tonček Kregar.

Dogodek bo potekal pod veljavnimi epidemiološkimi ukrepi in ob upoštevanju pogoja PCT. Obvezne predhodne prijave na e naslov katja.pur@mnzc.si ali telefonsko številko 03 428 64 26, najkasneje do petka, 4. 2. 2022.

Vstop prost.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani