Vabljeni na pogovorni večer z Mitjo Čandrom, avtorjem knjige Slepec

Muzej novejše zgodovine Celje vas v sredo, 26. februarja 2020, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na večer z Mitjo Čandrom, avtorjem knjige Slepec.

Pri založbi Litera je izšel roman Slepec Mitje Čandra, ki na kritičen, a humoren način izriše portret človeka, ki je v skladu z medicinsko definicijo slep, čeprav ima še vedno pet odstotkov vida. Slepec se nikakor nima za slepca, ampak za normalnega človeka. Ob njegovih frustracijah in boju za lastno dostojanstvo pa ga želja po moči zasvoji do te mere, da se prelevi v egoista in vase zagledanega povzpetnika.

Čander – literarni komparativist, esejist, pisatelj, scenarist, dramaturg, šahovski mojster in soustanovitelj ter urednik založbe Beletrina – tako s svojim avtobiografsko obarvanim romanesknim prvencem utira pot polnokrvnemu političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi, hkrati pa kritično in humorno tematizira slepoto na osebni in kolektivni ravni ter preizprašuje moč, družbeno resničnost in vlogo intelektualca.

Z avtorjem se bo pogovarjal Orlando Uršič, glavni urednik založbe Litera.

N A P O V E D U J E M O:
Pri založbi Litera je pred kratkim izšel tudi roman o življenju pesnika, ljubimca, partizana in narodnega heroja Karla Destovnika Kajuha Prestreljene sanje Vlada Vrbiča.
Predstavitev knjige in pogovor z avtorjem bo v kavarni MnZC v sredo, 4. marca 2020, ob 18. uri.

Vstop prost.

Prijazno vabljeni!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani