Vabljeni na pogovorni večer z Vlasto Cah Žerovnik, avtorico romana Mora cantada

Muzej novejše zgodovine Celje vas v sredo, 29. marca 2023, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na pogovorni večer z Vlasto Cah Žerovnik, avtorico romana MORA CANTADA.

Vlasta Cah Žerovnik, rojena Celjanka, je oblikovalka, publicistka, poznavalka zgodovine oblačenja, pionirka modnega recikliranja na slovenskem in redizajniranja opreme za naše bivalne prostore. Na izviren način niza ideje za kreativne zgodbe, vzpodbuja k ustvarjanju in spoštljivemu odnosu do kulturne dediščine. Slednje teme obravnava tudi v svojih prvih treh knjigah. Zdaj je izšla že njena četrta, naslovljena Mora cantada.

Mora cantada je stara italijansko-istrska igra izštevank, ki ohranja tradicijo vse do danes. Ponazarja vrteči se krog življenja – nepredvidljiv, iskriv, ganljiv, pretresljiv.

Avtorica v romanu predstavlja svoje prednike, niza vzporednice s preteklostjo in sedanjostjo ter odpira vprašanja o smislu vse bolj brezčutnega drvenja skozi sodobni vsakdan. Istočasno z osupljivimi življenjskimi zgodbami prednikov odkriva tudi zanimivosti iz naših krajev, kjer je preživela svoje otroštvo in mladost.

Z avtorico se bo pogovarjala Katja Cah.

Vstop prost.

Prijazno vabljeni!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani