Z avgustovskih poletnih počitniških vragolij

V torek, 21. avgusta, so se v Muzeju novejše zgodovine Celje začele avgustovske 5-dnevne počitniške vragolije, katerih poslanstvo je zabavno ter poučno raziskovanje, ustvarjanje in druženje. Spoznavanja slovenske in svetovne kulturne dediščine se udeležuje dvanajst otrok, ki so si uvodoma ogledali muzejske razstave.

Prva dneva vragolij smo uvodoma izkoristili za medsebojno spoznavanje, nato so se udeleženci seznanili s svetom odpadkov in ravnanja z njimi. Gosta s podjetja Simbio (Tadej Ferlež ter voznik smetrskega vozila) sta udeležencem predstavila svet odpadkov ter ravnanja in predvsem sortiranja smeti. Prvi dan smo zaključili s Hermanovo otroško ustvarjalnico pod vodstvom Marije Cenc, prof. likovne umetnosti ter z igro v Hermanovem otroškem gledališču.

Geolog Tomaž Majcen nas je drugi dan popeljal na sprehod po mestu, kjer smo se seznanili z različnimi kamninami in minerali, ki so prisotni kot gradbeni in okrasni materiali stavb in trgov v centru Celja. Na ustvarjalnici so otroci pod vodstvom Marije Cenc ustvarjali klopotnice, drugi dan pa zaključili z igro in vajami v Hermanovem otroškem gledališču.

Današnji, tretji dan vragolij bo namenjen bontonu v naravo, večino časa bomo preživeli zunaj muzejskih zidov. V petek bomo obiskali Fotoatelje in galerijo Pelikan, zadnji dan, v soboto, pa sledi še srečanje s starši.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, kjer si lahko ogledate utrinke s prvih dveh dnevov avgustovskih poletnih počitniških vragolij.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani