Mednarodni muzejski dan 2019 v MnZC

Ob praznovanju Mednarodnega muzejskega dne, 18. maja 2019, vas vabimo v naš muzej, kjer si lahko med 9. in 13. uro brezplačno ogledate vse stalne in občasne razstave.

Mednarodni muzejski svet ICOM je že leta 1977 zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja.

Vsako leto se temu prazniku pridružuje preko 40.000 muzejskih institucij v več kot 158 državah sveta. Med njimi tudi Slovenija s svojo mrežo raznolikih muzejev in galerij.

Tema letošnjega mednarodnega muzejskega dne je: Muzeji kot kulturna središča. Prihodnost tradicije.

Vabljeni tudi v našo sredino!

Vabljeni na pogovorni večer z Alijem Žerdinom

Muzej novejše zgodovine Celje vas v sredo, 15. maja 2019, ob 18. uri vljudno vabi v muzejsko kavarno na pogovorni večer z dr. Alijem Žerdinom, avtorjem razstave Časopis, prvi odtis zgodovine.

Kratka učna ura zgodovine na razstavi nam ponuja izbor 80 domačih in tujih naslovnic iz zbirke Muzeja tiska, kakor avtor Ali Žerdin naslavlja svojo zbirko starih časopisov, s katero sledi ključnim dogodkom 20. in 21. stoletja.

Dr. Ali Žerdin je novinar, urednik in sociolog ter nekdanji sodelavec Radia Študent, Mladine, časnika Dnevnik in agencije Associated Press, trenutno pa je urednik Sobotne priloge Dela. Je avtor več knjig in prejemnik številnih nagrad. Kot novinar se ukvarja predvsem s slovensko notranjo politiko, kot sociolog s socialnimi omrežji.

Z dr. Alijem Žerdinom se bo pogovarjal dr. Tone Kregar.

Vabljeni, vstopnine ni!

Razstava Časopis, prvi odtis zgodovine, ki predstavlja izbor iz zbirke starih časopisov in revij Alija Žerdina, bo v Muzeju novejše zgodovine Celje brezplačno na ogled do 26. maja.

Vabilo (klik!).

V MnZC na ogled nova gostujoča razstava Časopis, prvi odtis zgodovine

Od srede, 8. maja 2019, je v galeriji Muzeja novejše zgodovine Celje na ogled razstava Časopis, prvi odtis zgodovine – izbor iz zbirke starih časopisov in revij Alija Žerdina.

Na razstavi si lahko ogledate izbor osemdesetih domačih in tujih naslovnic iz zbirke Muzeja tiska, kakor avtor Ali Žerdin naslavlja svojo zbirko starih časopisov. Prvi del razstave je posvečen 80. obletnici začetka druge svetovne vojne, drugi del svetovnim voditeljem, tretji pa osebnostim iz sveta rock glasbe.

Razstava je brezplačno na ogled do 26. maja 2019.

Fotografije z odprtja si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

NAPOVEDUJEMO:

Sreda, 15. maj 2019, ob 18. uri: pogovorni večer z Alijem Žerdinom.

Vstop prost.

Pomladni sprehod s Komornim ansamblom Hiše kulture Celje PRESTAVLJENO NA 1. 6. 2019!!!

V soboto, 11. 5. 2019, vas ob 10. uri vabimo v Mestni park na zadnjo predstavo letošnjega abonmaja Glasbene sobotnice. Tokrat boste prisluhnili Komornemu ansamblu Hiše kulture Celje.

Tretje leto zapored bomo prve tople pomladne dni pozdravili s koncertom pri nekdanjem paviljonu mestnega parka, kjer lahko v senci visokih kostanjev vsa družina prisluhne izboru najlepših skladb za godala.

Vstop prost!

  • Zaradi napovedi slabega vremena je koncert prestavljen na 1. 6. 2019!
© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani