Do 22. marca vabljeni na ogled razstave Razigrani gozd

Vabljeni na ogled nove občasne razstave, ki je plod znanja in izkušenj, pridobljenih v okviru projekta Razigrani gozd, ki ga od leta 2009 razvijajo v Vrtcu Anice Černejeve.
Mesto Celje se ponaša z bližino gozdov, ki so poleg vsega še odlično ohranjeni. Mestni gozd je vse bolj priljubljen tudi kot prostor za rekreacijo in sprostitev v naravnem okolju. Razvejane, več kot 14 kilometrov dolge urejene in opremljene gozdne poti, ponujajo odlično možnost za vzgojo, izobraževanje in ozaveščanje o pomembnosti gozda in o trajnostnem razvoju.
Vrtec Anice Černejeve je od Mestnega gozda oddaljen le nekaj korakov, kar s pridom izkoriščajo, saj gre za naravno in bogato učno okolje, pravo »igralnico na prostem«, kjer vzgojitelji in starši skupaj z otroki pridobivajo nova spoznanja.
Razstava, ki bo na ogled vse do 22. marca, ponuja pravo doživetje narave, ki je pomembno predvsem pri oblikovanju otrokove osebnosti. Za doživljanje narave pa so potrebni notranja umirjenost, pripravljenost in pozornost. Obiskovalci bodo preko iger iz naravnih materialov, nabranih v gozdu, razvijali ustvarjalnost in domišljijo.
© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani