Zemlja pleše

Od 19. aprila 2018 je bila v Otroškem muzeju Hermanov brlog na ogled nova občasna razstava Zemlja pleše. Ogledali ste si jo lahko vse do konca leta 2019!

Vse do konca leta 2019 je bila v Otroškem muzeju Hermanov brlog na ogled nova razstava Zemlja pleše, s katero smo nadaljecali ciklus občasnih razstav, namenjenih spoznavanju našega okolja ter pomenu njegovega varovanja in trajnostnega razvoja. Razstava se je tokrat posvečala planetu, na katerem živimo, in prinašala številna znana in tudi neznana spoznanja o njem.

Vsebinsko je bila razdeljena na tri dele oziroma prostore:

  • ŽIVIMO NA ZEMLJI (Zemljina osebna izkaznica, zgradba Zemlje, rotacija/ dan in noč, revolucija/letni časi, kraljestvo živih bitij, prsti, bogastva Zemlje, potres, vulkan, celine in njihove značilnosti…)
  • GREMO V VESOLJE (planeti našega Osončja z osnovnimi značilnostmi, vesoljska tehtnica in raketa s Hermanom Lisjakom…)
  • BOGASTVO RAZLIČNOSTI SLOVENIJE (značilnosti slovenskih pokrajin, življenjska okolja, ekologija in mali koraki za skupni dom…)

Upoštevajoč kurikulum za 1. in 2. triado osnovne šole je bila razstava namenjena tako malim kot velikim obiskovalcem,  zasnovana je interaktivno in z vrsto didaktičnih točk, zvokov, filmov in iger. Predmete zanjo je prispevalo kar 15 muzejev iz Slovenije in Japonske.

Sestavni del razstave sta bila tudi tokrat didaktični katalog (tudi za slepe in slabovidne) ter bogat spremljevalni program, ki si ga lahko ogledate spodaj, v prenovljeni muzejski trgovini pa so na voljo novi prodajni izdelki, povezani z razstavo.

Virtualni sprehod po občasni razstavi Zemlja pleše:

Zemlja pleše P2Snap Content

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani