Počitniške vragolije so v polnem teku

V torek, 26. junija, smo v Muzeju novejše zgodovine Celje pričeli z že tradicionalnimi 5-dnevnimi počitniškimi vragolijami. Zabavnega ter poučnega raziskovanja, ustvarjanja in druženja, se je udeležilo dvanajst otrok, ki so si že ogledali muzejske razstave, vseskozi pa spoznavajo slovensko in svetovno kulturno dediščino.

Prvi dan smo izkoristili za medsebojno spoznavanje, sledil je ogled občasne razstave Zemlja pleše, nato pa nas je prva gostja Helena Kojnik popeljala v svet odpadkov in ravnanja z njimi. Sledila je Hermanova otroška ustvarjalnica pod vodstvom Marije Cenc, prof. likovne umetnosti. Prvi dan smo zaključili z igro v Hermanovem otroškem gledališču.

Drugi dan se nam je po sprehodu po stalni razstavi Brlog igrač pridružil geolog Tomaž Majcen, ki nam je skozi sprehod po mestu predstavil kamnine in minerale. Tokrat kot gradbene in okrasne materiale stavb in trgov v centru Celja. Po ustvarjalnici je sledilo druženja z igro v Hermanovem otroškem gledališču.

Z vragolijami seveda nadaljujemo, tretji dan bo namenjen bontonu v naravo, četrti dan fotografiji v Fotoateljeju in galeriji Pelikan, zadnji dan pa zaključnemu srečanju s starši.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, v kateri so zajeti utrinki s prvih dveh dnevov (klik!).

Počitniške vragolije so v polnem teku

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani