Pelikanov potujoči atelje prihaja v Dobrno in Laško

Vabljeni v nedeljo, 22. julija, ob 15. uri, da se nam pridružite v Zdraviliškem parku Dobrna. Turistično društvo Dobrna namreč prireja Poletno nedeljo v parku, katere namen je obuditi zlato dobo promenade v Zdraviliškem parku Dobrna, ki je včasih predstavljala osrednjo točko tamkajšnjega družabnega življenja.

V zbirki Josipa Pelikana med drugim hranimo številne originalne fotografije različnih formatov ter negative in steklene fotografske plošče fotografij Zdravilišča Dobrna. Vsled tega smo se odločili, da bomo ponovno postavili potujoči Pelikanov studio, kjer se boste lahko fotografirali in podoživeli utrip tedanjega časa, k čemur bo zagotovo pripomogla posebna kulisa – kostumiran fotograf bo ustvaril vašo portretno fotografijo v sodobnih fotografskih tehnikah s pridihom nostalgije. Svoje bodo zagotovo dodali modni dodatki iz 20. stoletja, s katerimi boste lahko popestrili vašo garderobo, da bo posnetek še bolj nepozaben.

Osrednja turistična prireditev se bo v parku Dobrne pričela ob 14. uri s stojnicami različnih turističnih društev, fotografiranje v Pelikanovem studiu pa bo na voljo od 15. ure dalje.

Vabljeni ljubitelji čudovitega parka in ljubitelji negovanja tradicije.

V torek, 24. julija, pa vas ob 18. uri vabimo na spodnje dvorišče Savinje Laško, kjer bomo skupaj z Muzejem Laško odprli novo gostujočo razstavo na prostem Zdravilišče Laško na starih razglednicah.

Fotografski mojster Josip Pelikan se je v iskanju motivov občasno odpravil tudi v Laško. Ob odprtju razstave Zdravilišče Laško na starih razglednicah, bo predstavljen njegov Potujoči fotografski atelje.

Tudi ob tej priložnosti boste imeli možnost, da bo kostumiran fotograf ustvaril vašo portretno fotografijo v sodobnih fotografskih tehnikah s pridihom nostalgije, prav tako z modnimi dodatki 20. stoletja, s katerimi boste lahko popestrili vašo garderobo, da bo posnetek še bolj nepozaben.

Fotografiranje se bo pričelo ob 18. uri!

Vabljeni!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani