Otroški muzej Hermanov brlog: otroški muzej in prostor otroške ustvarjalnosti

ODPIRALNI ČAS:
Torek-petek: od 9. do 17. ure
Sobota: od 9. do 13. ure
Nedelja in prazniki: od 14. do 18. ure

Otroški muzej Hermanov brlog deluje od leta 1995 in je edini otroški muzej v Sloveniji. Je muzej za otroke, ki svoje vsebine črpa tako iz preteklosti kot sedanjosti, iz prazničnosti in tudi vsakdanjosti. Zbira, hrani, raziskuje in razstavlja slovensko premično kulturno dediščino. Ima dve zbirki, ki sta povezani z otrokom in njegovim življenjem. S svojim pestrim programom, ki črpa vsebine iz zakladnic svetovne in slovenske dediščine, razveseljuje otroke do 12. leta starosti in vse tiste, ki ostajajo otroci v srcu.

Skozi muzej otroke vodi Herman Lisjak, maskota muzeja, ki je prisoten vsepovsod: v razstavnih prostorih, na depoju, v igralnici, v galeriji, gledališču in v slaščičarni, in še kje. Otroški muzej Hermanov brlog z raznovrstnimi oblikami in metodami dela, ki so prilagojene različnim stopnjam, pomaga otrokom pri spoznavanju in razumevanju sveta.

V otroškem muzeju se izmenjujejo različne občasne razstave, ki s svojimi zgodbami in povednostjo razjasnjujejo preteklost in otrokom pomagajo pri razumevanju sedanjosti, hkrati pa krepijo zavest o pomenu in ohranjanju kulturne dediščine. Od leta 2014 dalje je vsebinski koncept otroškega muzeja dopolnjen s stalno razstavo Brlog igrač, ki predstavlja preko 400 igrač slovenskega in mednarodnega prostora različnih časovnih obdobij. Poslanstvo Otroškega muzeja Hermanov brlog je zaznamovano z otrokovimi pravicami in dolžnostmi, muzej pa je prilagojen tudi senzorno in gibalno oviranim.

Tudi za najmlajše smo pripravili bogato izbiro programov za različne priložnosti:

Vabljeni k ogledu video posnetka kratkega sprehoda po Otroškem muzeju (klik!).

Virtualni sprehod po Otroškem muzeju Hermanov brlog:

Otroški muzej Hermanov brlogSnap Content

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani