Ugrabljena bit fotografije

Prijazno vas vabimo na drugo PREDAVANJE v ciklu 4 predavanj o teoriji in filozofiji fotografije mag. Tanje Plevnik, UGRABLJENA BIT FOTOGRAFIJE, v sredo, 7. junija 2017, ob 18. uri v FOTOATELJE IN GALERIJO PELIKAN, Razlagova ulica 5, Celje.

Fotografija med popolno objektivnostjo, avenijo snobizma in marksistično kritiko. Kako so  fotografijo mislili profesor z Bauhausa, varuhi modernizma in njihovi kritiki.

Po predavanju vabljeni na ogled edinstvenega steklenega fotografskega ateljeja, ki s svojo unikatno arhitekturo ponuja pravo igralnico svetlobe, skupaj s celotno Pelikanovo zapuščino pa predstavlja neizčrpen vir za proučevanje ter razumevanje tako zgodovine fotografije kot nekdanjega življenja mesta in meščanov. Na ogled nova občasna razstava Pelikanovih promenadnih fotografij.

Mag. TANJA PLEVNIK

Že vrsto let se aktivno ukvarja s fotografijo, zadnjih 10 let tudi s teorijo in filozofijo fotografije, iz česar je tudi magistrirala na Fakulteti za humanistične študije v Kopru pri dr. Mišku Šuvakoviću. Temeljito je raziskala retoriko snovalcev fotografije 19. stoletja in poglede vplivnih modernističnih teoretikov fotografije 20. stoletja. Mnogi med njimi so bili tudi sami aktivni fotografi, v svojih zapisih pa so premišljevali o poslanstvu fotografije, njenih filozofskih, socioloških, umetniških in še kakšnih dimenzijah.

PROST VSTOP

PRIJAVE: na elektronski naslov: katja.pur@mnzc.si

Prosimo navedite naslednje podatke: ime in priimek, naslov, telefon.

NA VOLJO JE OMEJENO ŠTEVILO MEST, ZATO PRIPOROČAMO ZGODNJO PRIJAVO.

Datumi naslednjih predavanj o teoriji in filozofiji fotografije:

  • Sreda, 6. september 2017, ob 18. uri
  • Sreda, 4. oktober 2017, ob 18. uri

Veselilo nas bo, če boste v naši družbi vstopili v svet fotografije.

Vljudno vabljeni!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani