V soboto vabljeni na 1. predstavo nove sezone Glasbenih sobotnic: Peter in volk

V Muzeju novejše zgodovine Celje in Hiši kulture Celje se že šesto sezono zavedamo izjemne odgovornosti, ki nam jo nalaga naloga najmlajše seznaniti in navdušiti nad glasbo, zato smo pripravili brezkompromisno kakovosten, didaktičen in inovativen abonma, ki prikaže nastanek glasbe, njene pripovedne sposobnosti in predstavi najbolj fascinantne osebnosti iz zgodovine glasbe – vse v izvedbi komornega ansambla Hiše kulture Celje.

V soboto, 13. oktobra, vas ob 10. uri vabimo na prvo predstavo nove sezone Glasbenih sobotnic, na glasbeno pravljico Peter in volk Sergeja Prokofjeva, ki jo je Disney adaptiral tudi na filmsko platno in je verjetno najznamenitejše glasbeno delo za otroke.

V zgodbi spremljamo mladega Petra, ki živi z dedkom v hiši na jasi sredi gozda. Nekega dne se odpravi na sprehod, pri tem pa pusti vrata ograje odprta, zaradi česar dedkove race zbežijo v gozd. Pustolovščina se nadaljuje, ko Peter spozna ptico, na vrhuncu pa v zgodbo pride volk, ki ga lovijo lovci. Petru uspe volka rešiti pred lovci in mu omogočiti novo bivališče v živalskem vrtu.

Cena abonmaja Glasbene sobotnice je 15,00 EUR in vključuje obisk šestih prireditev.

Možen je tudi obisk posamezne prireditve, cena: 3,00 EUR.

V abonma se lahko vpišete v informacijski pisarni Muzeja novejše zgodovine Celje.

Informacije o abonmajih v MnZC v sezoni 2018 / 2019: Otroški abonma 2018 / 2019.pdf

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani