Vabljeni na odprtje razstave Dunajski model socialnih stanovanj ter okroglo mizo

V četrtek, 29. februarja 2024, vas ob 18. uri vabimo v Muzej novejše zgodovine Celje na odprtje razstave Dunajski model socialnih stanovanj. Razstava je nastala v sodelovanju med Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana, Muzejem novejše zgodovine Celje in organizacijo Wiener Wohnen, ki deluje pod okriljem mesta Dunaj, in bo na ogled postavila njihovo stoletno tradicijo uspešnega modela gradnje socialnih stanovanj.

V petek, 1. marca 2024, vas ob 18. uri vabimo v muzeju na okroglo mizo z razpravo, na kateri bosta sodelovala tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec. Okroglo mizo bo z uvodnim predavanjem otvoril Christian Schantl iz Wiener Wohnen. Več o razstavi lahko preberete v programu dogodka.

Zgled z Dunaja potrjuje, da razvojne paradigme, ki stanovanje obravnavajo kot osnovno človekovo pravico niso utopija, reševanje stanovanjske problematike pa mora postati eno od prioritetnih razvojnih vprašanj naše skupne prihodnosti.

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave in okroglo mizo. Zaradi lažje organizacije je potrebna potrditev prisotnosti po elektronski pošti na naslov protokol@celje.si.

Razstava bo na ogled do 14. aprila 2024.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani