Vabljeni na projekcijo filma 27 Storeys (2023)

V sredo, 3. aprila 2024, vas ob 19. uri v sklopu razstave Dunajski model socialnih stanovanj vabimo v celjski kino Mali Unoin na ogled projekcije 27 Storeys.

“Bogataško življenje za vse” je bila utopična premisa arhitekta Harryja Glücka leta 1970. Zgradil je stanovanjski park Alterlaa na Dunaju: tri stanovanjske bloke s 27 nadstropji na 250.000 kvadratnih metrih. Bazen na strehi, teniška igrišča na vrtu in 3200 vrat, za katerimi se še vedno odvija vsakdanje življenje navadnih ljudi.

Bianca Gleissinger se v svojem dokumentarnem prvencu vrne v kraj svojega otroštva in sreča njegove prebivalce, ki so tako nenavadni kot prijazni – v strelskem klubu, v hobi kleti ali na svojem balkonu. Sprašuje se, kaj je ostalo od nekdanjega pionirskega duha stanovanjskega projekta, izsledi lastne korenine in med tem pripoveduje ganljive zgodbe iz Alterlae.

Projekcija v sklopu razstave Dunajski model socialnih stanovanj v MnZC, ki je na ogled od 29. februarja do 14 aprila 2024. V nemškem jeziku z angleškimi podnapisi.

Vstop prost!

V sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje, Mestno občino Celje, Wiener Wohnen – Mesto Dunaj in Avstrijskim kulturnim forumom.

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani