Vabljeni na večer z Markom Radmilovičem, avtorjem knjige Kolesar

Muzej novejše zgodovine Celje in založba Beletrina vas v sredo, 9. septembra 2020, ob 18. uri vabita v muzejsko kavarno na večer z Markom Radmilovičem, avtorjem knjige Kolesar.

Pri založbi Beletrina je v letošnjem letu izšel roman Kolesar Marka Radmiloviča, dolgoletnega novinarja Radia Slovenija, avtorja satiričnih Zapisov iz močvirja, prejemnika prestižne Ježkove nagrade, sicer pa tudi režiserja in producenta številnih dokumentarnih ter video projektov, in, nenazadnje, navdušenega kolesarja.

Njegov romaneskni prvenec je sicer netipičen kriminalni roman, ki je zasidran v slovenski sedanjosti, v katero pa je še vedno tesno vpeta preteklost, saj se delno naslanja na resnična dejstva in usodo slovenskega interniranca Janeza Godca. Je zgodba o umoru, drugi svetovni vojni, taboriščih in internirancih, pa tudi zgodba o prevari in maščevanju, trmi in nenazadnje o nepričakovani preobrazbi človeka, saj, kot pravi avtor: »Včasih se ljudje spremenimo s tem, da ne počnemo tega, kar bi morali storiti za spremembo …«.

Avtor roman po Sloveniji predstavlja v sklopu gostovanj Beletrininih trubadurjev, z njim pa se bo pogovarjal direktor MnZC, dr. Tonček Kregar.

Vstop prost!

Prijazno vabljeni!

Vabilo (klik!).

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani