Vabljeni na pogovorni večer z Matevžem Lenarčičem

Muzej novejše zgodovine Celje vas v sredo, 31. maja 2023, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na pogovor z Matevžem Lenarčičem, avtorjem knjige TOČKA BREZ VRNITVE okrog sveta z ultralahkim letalom.

Dolge ure letenja. Več kot 4600 ur v zraku, v različnih majhnih letalih, sam, med tišinami modrine ali v iskanju majhnih modrih zarez med nevihtnimi gmotami, skozi katere se mora pilot prebiti. Z ultralahkim letalom je že trikrat obkrožil svet. Mnogokrat se je znašel v nemogočih situacijah in odpilotiral skoznje.

Matevž Lenarčič na svojih potovanjih meri količine črnega ogljika in tako skupaj z raziskovalno ekipo ustvarja eno največjih baz podatkov o tem, kje se ti delci zadržujejo. Njegova delo in prizadevanje je treba razumeti kot svarilo in opozorilo, da smo z nebrzdano rastjo proizvodnje, s svojim pohlepom po vse več in več kot civilizacija nevarno zabredli. Smo prišli do točke brez vrnitve?
O vsem tem brez olepševanja spregovori v pričujoči knjigi, v kateri nas med drugim popelje tudi skozi lepote zemlje in neba.

Pogovor je del spremljevalnega programa aktualne razstave Stran pa ne bomo metal’: O pogubnih navadah in boljših praksah.

Vstop prost.

Prijazno vabljeni!

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani