27. MEDNARODNI RAZPIS ZA LIKOVNA DELA OTROK Z NASLOVOM “JAZ V OGLEDALU”

Muzej novejše zgodovine Celje vabi otroke med 6. in 12. letom k sodelovanju pri ustvarjanju Hermanove galerije. To zbirko soustvarjajo otroci z vsega sveta in jo vsako leto dopolnimo z likovnimi deli na novo temo. Naslov letošnjega razpisa je »JAZ V OGLEDALU«.

 

Navodila za sodelovanje

Vsak človek je edinstven, vsak drugačen, vsak izjemen. Ta človeška raznolikost obarva planet še bolj živahno, veselo in prijazno, če smo spoštljivi drug do drugega. Izjemen si tudi ti, saj na celem svetu ni enakega tebi. Nariši ali naslikaj sebe, kot se vidiš v ogledalu. 

Likovno tehniko izberi sam; to so lahko navadni ali barvni svinčniki, vodene, tempera barve, tuš ali pa kolaž, grafika. Papir naj ne presega formata A3 (300×420 mm).

Vsak otrok sme sodelovati na razpisu z enim likovnim delom.

Prejeta likovna dela, ki bodo ustrezala razpisani temi in pravilno opremljena s podatki, bodo razvrščena v dve starostni skupini:

6-9 let ali 10-12 let

Razpis se začne 1. 9. 2023 in traja do 31. 1. 2024. Svoj izdelek pošlji po pošti na naš naslov, ki ga najdeš na koncu razpisa najkasneje do zadnjega dne razpisa.

 

Nagrade

V vsaki starostni skupini bomo izbrali 10 likovni del, ki bodo nagrajena. Podelili bom tudi 50 priznanj, vsi sodelujoči pa boste prejeli tudi elektronsko potrdilo o sodelovanju. Rezultate razpisa bomo razglasili 1. 6. 2024 in jih objavili na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje – Hermanova galerija.  Mentorje in starše vseh sodelujočih otrok bomo o rezultatih obvestili po elektronski pošti.

Fotografije nagrajenih likovnih del bodo na ogled na zaslonu v Otroškem muzeju Hermanov brlog. Nagrajenci bodo po elektronski pošti prejeli elektronsko priznanje in razglednico z motivom Hermana Lisjaka, ki si ju lahko natisnejo, darilo pa jim bomo poslali po pošti. Vsa nagrajena likovna dela bodo postala del muzejskega fonda Hermanova galerija in bodo objavljena na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje.

Prejemniki posebnega priznanja bodo priznanja in razglednice z motivom Hermana Lisjaka prejeli po elektronski pošti.

Poslanih likovnih del ne bomo vračali. Muzej novejše zgodovine Celje jih bo uporabljal za potrebe lastnih razstav, objav in promocije Otroškega muzeja Hermanov brlog. Nagrajena dela bodo uvrščena v muzejski fond Hermanova galerija in objavljena na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje s podatki otroka (ime, priimek, starost in država). Podatke o udeležencih mednarodnega razpisa bomo hranili z namenom evidence in obveščanja o poteku razpisa.

Vabimo vas, da likovna dela pošljite na naslov:

Muzej novejše zgodovine Celje

Prešernova ulica 17

3000 Celje

S pripisom: »Hermanova galerija«

© 2019 Muzej novejše zgodovine Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani